Doporučené nastavení zabezpečení Facebooku


Na Facebooku se opět rozmáhají různé spamy. Taky jste dostali od Vašeho známého zprávu s textem: „hi. how are you?“??? Já jsem to behěm dneška a včerejška dostal od třech různých lidí a jakmile jsem na to odpověděl, tak ten dotyčný se mnou „jakože“ komunikoval, ale byli to automaticky vygenerované zprávy, které cílili k jediné akci a to, kliknout na odkaz, který odkazuje na video, na kterém jste „jakože“ vy, ale samozřejmě nejste… Nevím o co přesně jde, ale pravděpodobně to dělá některá z aplikací, kterým jste povolili přístup k Vašim osobním údajům…Proto doporučuji odstranit všechny aplikace, které nebyli vytvořené společností Facebook, nebo podobnými velko-společnostmi. Jestli nevíte jak na to, tak vyhledejte na této stránce článek s názvem „Jak vyčistit Facebook od spamu“.



Tento článek je ale věnován ještě trochu jiné věci a tou je nastavení zabezpečeného procházení pomocí zabezpečeného připojení HTTPS. To se nastavuje následovně:

 

1. klikněte na „Účet“ v pravém horním rohu.

2. zvolte: „Nastavení účtu“

3. a pak klikněte na „Zabezpečení účtu“

4. zaškrtněte první položku „Procházet Facebook pomocí zabezpečeného připojení (HTTPS), kdykoli je to možné“

5. případně si nastavte ještě další možnosti zabezpečení jako např. aby Vám Facebook odeslal e-mail, nebo textovou zprávu (v ČR funguje jen u některých operátorů), pokud se nerozpoznaný počítač nebo zařízení pokusí o přístup k Vašemu účtu.

6. další možností je nastavení schválení přihlášení zadáním bezpečnostního kódu zaslaného do vašeho telefonu

 

Doporučuji zaškrtnout alespoň první položku!


10 komentářů: “Doporučené nastavení zabezpečení Facebooku”

  1. Doporučuji ale využívat i ověřování přihlášení pomocí kódu zasílaných v SMSkách! A nikdy nikomu nedávat heslo, nebo přístup k facebookovým stránkám!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..