Proč a jak vznikl netor.cz


Jak vznikl netor.cz?

Před dvěmi lety a několika měsíci jsem se začal aktivně věnovat internet marketingu a přemýšlel jsem, že by bylo vhodné mít na internetu blog, na kterém se budu dělit o své zkušenosti, úspěchy i faily. V té době jsem četl hodně o brandingu a o tom jak správně vybrat doménové jméno. Chtěl jsem dohromady skloubit dvě slova: „internet“ a „učit“, nebo-li „vést“, tak jsem přemýšlel jak by se to dalo vyjádřit jedním slovem. Napadli mě další 3 slova, které vyjádřují přesně to co jsem chtěl vyjádřit. Takže ze slov „internet“, nebo-li „net“ a „mentor“, „lektor“ a „tutor“ vzniklo slovo NETOR.

Tento název není samozřejmě tak intuitivní jako třeba marketingnainternetu, nebo propagacenainternetu, ale na druhou stranu je to moje vlastní značka, která se časem může dostat do povědomí lidí.

Co je hlavním tématem tohoto blogu?

Hlavním tématem je internetový marketing a všechno co s ním souvisí. Především mě ale zajímá affiliate marketing, kterému se tady budu věnovat nejvíce.

Proč jsem si vybral zrovna affiliate marketing?

Protože je to jeden z mála oborů, kde člověk dostává odměnu za odvedenou práci a ne za počet odpracovaných hodin. Motivace je tímpádem zaručena. Kolik se člověku podaří uskutečnit prodejů, tolik vydělá. Myslím, že je to spravedlivé. Umět (se) prodat je v dnešní době nutností, ale ne každý to umí. Nejlepší jsou Američani. Od nich je vždycky se co učit. Ale samozřejmě i v Čechách je pár šikovných lidí. Jedním z nich a zároveň mých vzorů, co se týče obchodního myšlení je Ivo Toman. Doporučuji si nastudovat všechny jeho publikace a videa.

Co je cílem tohoto blogu?

Cílem je získat stálou návštěvnost zapálených lidí, kteří se chtějí učit novým věcem a rádi se podělí o své zkušenosti v komentářích; vytvořit místo, kde si budem všichni radit v přátelské atmosféře a bez zbytečních konkurenčních bojů.

Mé další projekty

Infografiky.cz – portál, kde najdete infografiky zaměřené na internet marketing, sociální média, sociální sítě. (hledám designéra, který by se rád podílel na vytvoření designu pro infografiky.cz)

TomasJochmann.net – dalo by se říct, že je to anglická verze Netora.

TomasJochmann.com – moje osobní stránka věnovaná mému druhému (prvnímu) životu a to uměleckému


4 komentáře: “Proč a jak vznikl netor.cz”

  1. Dobrý den,
    máte pěkný web jen nahoře menu trochu splývá a myslím, že je to škoda protože se člověk nad tím musí zamyslet jestli je to menu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..