Webmastři, pozor na podvodný e-mail od Evy Goldberg


Před chvíli mi přišel e-mail s velmi lukrativní nabídkou. Jakási Eva Goldberg z jakési společnosti JPPConsulting.net nabízí, že odkoupí reklamní plochu na moji stránce za 450-950 dolarů za měsíc, což je až podezřele moc. Je to samozřejmě fake!

Tento e-mail dostávají v těchto dnech majitelé webů z různých oborů. Pokud jste tento e-mail dostali také, tak v žádném případě neinstalujte žádné skripty, které vás jejich webstránka nutí povolovat nebo instalovat.

 

Znění e-mailu:

Hello!

My name is Eva Goldberg, representing the advertising department of the JPP Consulting company. We are interested to place an ad (banner), of your choice, on your website.
Design and sizes can be seen on our website at www.jppconsulting.net/id_e8608/(nekopírujte, neklikejte)
Depending on the banner size you choose we can pay between $450 – $950/month.

If you are interested please let me hear from you.

King Regards,
Eva Goldberg

 

Proč je JPPConsulting.net fake

1. Doména JPPConsulting.net byla zaregistrována pouze před nedávnem a expiruje také za krátkou dobu. Můžete věřit společnosti, která má zaregistrovanou doménu na tak krátkou dobu? 950 dolarů vám za reklamu dnes nedá nikdo jen tak. Velký společnosti si registrují domény na několik let.

2. Proto, abyste si mohli prohlédnout jejich web, musíte nainstalovat Java applet. V těchto dnech je na internetu hodně podvodů pomocí Java appletů.

Pokud jste dostali tento e-mail, udělejte následující kroky

  • tento e-mail vymažte
  • pokud jste navštívili stránku jppconsulting.net, neinstalujte Java applet
  • jestli jste nainstalovali Java applet a odpověděli na e-mail, nepodnikejte další kroky. Je možné, že vám odepíšou, aby jste si nainstalovali plugin nebo skript na vaši stránku a tím vám ji můžou zhackovat!

 

Dostali jste tento e-mail také? Podělte se se mnou o vaše zkušenosti v komentářích dole.

 


2 komentáře: “Webmastři, pozor na podvodný e-mail od Evy Goldberg”

  1. Obdržel jsem podobný email jenom jméno a částka byly poněkud změněny.Ze zvědavosti jsem se proklikal na uvedené stránky,potom se stránka pokusila o instalaci „Java CMS“ dokonce i s věrohodným logem Javy,potom jsem to zastavil. Zde uvádím plný text emailu:
    Notice: Undefined index: jmeno in /var/www/vhosts/dundacek.cz/httpdocs/site/kontakt.php on line 38
    napsal na http://www.dundacek.cz zpravu:

    Hello!

    My name is Liza Mecklenburg, representing the advertising department of the JPP Consulting company. We are interested to place an ad (banner), of your choice, on your website.
    Design and sizes can be seen on our website at http://www.eandjconsulting.net/id_97c8b/
    Depending on the banner size you choose we can pay up to US$750/month.

    If you are interested please let me hear from you.

    Kind Regards,
    Liza Mecklenburg
    liza.mecklenburg@eandjconsulting.net
    Tento email mi byl zaslán prostřednictvím mých webových stránek http://www.dundacek.cz.Teď ještě honem otestuji počítač na přítomnost virů a potom snad zas bude klid.
    Zdravím Dundáček

  2. Píšete „Pokud jste dostali tento e-mail, udělejte následující kroky tento e-mail vymažte“ já asi udělal chybu, místo vymazání emailu jsem zakliknul v gmailu tlačítko „nahlásit ako spam“ prostě mi nenapadlo email jednoduše smazat. Co mám s tím teď délat? A co je to ten applet, nikde jsem ho nenašel? Je pro mne nějak nebezpečnej? A ještě něco – terá Eva Goldberg to vlastně bude: http://www.linkedin.com/pub/dir/Eva/Goldberg je jich strašně moc. Dík.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..