STOP zlodějům aut! Nenechte si odcizit svůj automobil! GPS Tracker to jistí!


Mě  tahle malá krabička zachránila moje auto už dvakrát. Poprvé, když jsem se ráno vzbudil, koukl jsem na mobilní aplikaci a najednou jsem zjistil, že moje auto nestojí tam, kde jsem ho zaparkoval předchozí večer, ale 2km od původního místa, někde na sídlišti. Tak jsem si pro něj došel a stálo tam. Nedotčené. Nikde ani škrábanec. Byly to profíci… Následně jsem se dověděl, že prý to tak dělají. Nechají auto „odležet“ a čekají, jestli si pro něj přijedete nebo ne. No a já jsem si pro něj přijel. A to díky GPS Trackeru, který v něm mám nainstalovanej. O co se jedná? Je to malá krabička, kterou vám nainstalujou někam bůhví kam a ta krabička vám zaznamenává polohu auta. Na stejném principu fungujou služby jako SHERLOG a podobně. Až na to, že ta krabička stojí jen kolem 1000kč i s poštovným.

V tomto článku bych vám chtěl ukázat jak postupovat při instalaci tohoto přístroje a jak ho uvést do běhu spolu s mobilní aplikací. V jednotlivých krocích si vysvětlíme jak na to.

1.krok – Objednávka přístroje z DX.com – po kliknutí na tento odkaz budete přesměřováni na stránku produktu. Jedná se o typ XEXUN TK103-2. Tento typ si zapamatujte, na stránce u produktu to totiž není napsaný, ale u nastavování online služby je potřeba to vědět. Až budete mít přístroj doma, tak si mezitím musíte objednat SIM kartu. Já osobně používám Kaktus kvůli jednoduchosti objednání (SIM karta je zdarma) a praktičnosti internetové samoobsluhy. SIM kartu potřebujete kvůli nastavení a ovládání GPS trackeru.

2.krok – Vložte(aktivovanou) SIM kartu. GPS Tracker by vám měl přijít přednabitej, takže předtím, než ho nainstalujete do auta, jej můžete nakonfigurovat. Nastavení probíhá pomocí SMS zpráv, které posíláte na číslo SIM karty, kterou jste vložili do přístroje. Předtím, než začnete s konfigurací, je nutný aktivovat administrátorské telefonní číslo, to je číslo, ze kterého tracker nastavujete a ovládáte. Jednoduše řečeno váš mobil. A to docílíte tím, že zavoláte na číslo trackeru 10 krát. Zavoláte a on vám to po jednom zazvonění „položí“. Tohle zopakujte 10 krát a pak by vám měla přijít potvrzovací SMSka. Nyní můžeme jít na 3.krok.

3.krok – Posílání nastavovacích příkazů. V tomto kroku potřebujete nastavit tracker, aby konstantně odesílal svou polohu na server, s kterým spolupracuje některá z aplikací pro sledování vozidel. V tomto návodu budeme používat konkrétní jednu službu, se kterou mám zkušenosti a která je zdarma.

Seznam příkazů, které musíte po jednom posílat na tel.čislo vašeho trackeru:
první příkaz je pro spuštění:
begin123456
(číslo 123456 je vašim osobním heslem a lze ho změnit)

druhý příkaz je pro nastavení IP adresy serveru, na který se odesílají data o poloze. V tomto případě se jedná o server GPS-TRACE ORANGE
adminip123456 193.193.165.166 20157
třetí příkaz nastavuje internetový přístupový bod operátora. V tomto případě je to Kaktus (podsíť T-Mobilu).
APN123456 internet.t-mobile.cz <- (zde můžete změnit APN – přístupový bod operátora)

up123456 gprs gprs <- (zde se nastavuje jméno a heslo – myslím, že u všech operátorů bude stejné)

další příkazy zapínají odesílání dat a nastavení intervalu mezi jednotlivými odeslanými polohami

GPRS123456

fix015s***n123456 <- (číslo za fix znamená časový interval mezi odeslanými daty, lze změnit na kratší nebo delší)

Teď by vám to už mělo fungovat a odesílat data na GPS-TRACE ORANGE server. Pro kontrolu se můžete podívat zde http://id.wialon.net/
Tam byste měli najít svůj přístroj pod jeho IMEI číslem. Pokud jste si ho neopsali z přístroje, tak pošlete zprávu s textem imei123456 na číslo trackeru a v odpovědi vám příjde IMEI číslo trackeru. Toto číslo budete potřebovat v dalším kroku.

posledním krokem je registrace do služby GPS Trace Orange. To už byste měli zvládnout i bez návodu. Stačí jít na stránku http://gps-trace.com/  a postupovat podle jednotlivých kroků na stránce. Budete potřebovat zadat IMEI číslo, které jste získali v předchozím kroku a typ trackeru. Ten je popsanej v 1.kroku tohoto návodu. Je to XEXUN TK103-2.

Po úspěšné registraci byste měli vidět váš tracker (vaše vozidlo) na mapě.

Teď už jen zbývá nainstalovat GPS tracker do vašeho vozidla. Doporučuju si na to sehnat odborníka z autoelektriky.
Tento tracker má ještě jednu důležitou funkci, ne-li nejdůležitější a tou je vypnutí centrální jednotky motoru na dálku. To znamená, že pokud odpojíte centrální jednotku motoru, tak zloděj nemá šanci s autem odjet, i kdyby měl klíč. Toto odpojení se provádí příkazem: stop123456 a zpětné zprovoznění příkazem: resume123456.
Takže nezapomeňte si nechat zařízení nainstalovat kompletně i s relé přiloženém v krabici!

Hodně štěstí a dejte vědět v komentářích jak to funguje, či nefunguje!


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..