ROOT pro HTC DESIRE – CyanogenMod 7 (updatováno 10.11.2011)


Málo místa v interní paměti telefonu? Problém vyřešen! Návod zde.

Upozornění: Tento návod byl přeložen ze stránky wiki.cyanogenmod.com a neručí Vám za případné poškození Vašeho přístroje (Vše děláte na vlastní riziko).
Rooting my HTC Hero Android Phone
Creative Commons License photo credit: Andrew Mason

Předtím, než cokoliv provedete — udělejte si zálohu
Nezapomeňte zálohovat všechny Vaše data. Jestli máte telefon sesynchronizovaný s účtem Google, tak potom kontakty, kalendář, Gmail a některé jiné s Googlem spřízněné data nebudou ztraceny a získáte je zpět hned po další synchronizaci. Nicměně, měli byste si zálohovat všechno co není uloženo na SD kartě:

  • SMS/MMS zprávy,
  • Seznam příchozích a odchozích hovorů,
  • Záložky v internetovém prohlížeči,
  • Aplikace; použijte např. Titanium Backup nebo Astro File Manager,
  • Jakoukoliv aplikace, která není uložena na SD kartě.

Bylo by také dobré zálohovat všechno co je uloženo na SD kartě, v případě, že bude potřeba SD kartu zformátovat pro “čistou instalaci”.

MyBackup Root, SMS Backup & Restore a Call Backup & Restore jsou všechno aplikace zdarma, které Vám můžou pomoct při zálohování dat.

 

Získání S-OFF přístupu & Instalace Custom Recovery Image

Upozornění: Získáním S-OFF přístupu se vzdáváte oficiální záruky.

POZNÁMKA: Předtím, než začnete s celým ROOT procesem, budete potřebovat vědět kterou verzi Hbootu na svém telefonu (HTC DESIRE) máte & sériové číslo. Jestli chcete zjistit, kterou verzi Hbootu máte, nabootutje telefon do bootloader módu a to vypnutím telefonu a následním zapnutím, přidržením tlačítka pro snížení hlasitosti & tlačítka pro zapnutí telefonu najednou. Sériové číslo je většinou uvedeno pod baterkou, nebo na krabici od telefonu.

  1. Jen pro Windows: Stáhněte si a nainstalujte ovladače HTC Sync: Link pro stažení
  2. Přesvědčte se, že máte USB debugging (USB ladění) povoleno (Nastavení » Aplikace » Vývoj » USB ladění).
  3. Stáhněte si Revolutionary 0.4pre4: Link pro stažení
  4. Vyplňte formulář na stránce Revolutionary pro získání “beta key”.
  5. Připojte Váš HTC DESIRE k počítači pomocí USB kabelu.
  6. Když už máte beta klíč, spusťte Revolutionary beta a vložte Váš beta klíč, který jste získali po vyplnění formuláře. Pozor na velké a malé písmena při zadávání klíče.

Revolutionary se teď pokusí dočasně zROOTovat Váš HTC Desire, nastavit S-OFF a nainstalovat “custom recovery image”. Zařízení by se mělo samo zrestartovat a celý proces by měl trvat pouze několik minut. Jestli proces trvá více než 15 minut, restartujte telefon a zkuste to znovu. Někteří uživatelé to museli zkoušet několikrát, aby dosáhli uspěchu.

Instalace CyanogenModu (Flashing)

Máte 3 možnosti jak nainstalovat novou ROMku.

Amon_Ra’s Recovery process

  1. Stáhněte si poslední verzi CyanogenModu.                                                                   Volitelné: Stáhněte si Google Apps.
  1. Uložte soubor CyanogenMod update.zip (update-cm-7.1.0-Desire-signed.zip) do kořenové složky Vaší SD karty.                                                                                       Volitelné: Do kořenové složky SD karty také uložte soubor s Google aplikacemi.
  1. Nabootujte telefon do módu Amon_Ra’s Recovery.
  2. Jestli již jste v Amon_Ra’s Recovery menu, pohybujte se v něm pomocí trackballu a pomocí něj také potvrzujte volby.
  3. Zvolte Wipe, pak Wipe data/factory reset.
  4. Zvolte Flash zip from sdcard.
  5. Zvolte CyanogenMod update.zip (update-cm-7.1.0-Desire-signed.zip).                       Volitelné: Nainstalujte si Google Apps opakováním 6. a 7. kroku a zvolte Google    Apps update.zip.
  6. Jakmile je instalace hotova, zvolte Reboot system. Váš HTC DESIRE by se teď měl spustit v CyanogenModu.

ClockworkMod Recovery process

Metoda přes Recovery

  1. Stáhněte si poslední verzi CyanogenModu.                                                        Volitelné: Stáhněte si Google Apps.
  1. Uložte soubor CyanogenMod update.zip (update-cm-7.1.0-Desire-signed.zip) do kořenové složky Vaší SD karty.                                                                              Volitelné: Do kořenové složky SD karty také uložte soubor s Google aplikacemi.
  1. Nabootujte telefon do ClockworkMod Recovery módu.
  2. Jestli již jste v menu ClockworkMod Recovery módu, pohybujte se v něm pomocí šipek pro ovládání hlasitosti a pro potvrzení volby použijte buď tlačítko pro vypnutí telefonu nebo trackball.                                                                                      Volitelné: Pro vytvoření zálohy současný instalace zvolte backup and restore.
  1. Zvolte možnost Wipe data/factory reset.
  2. Potom zvolte možnost Wipe cache partition.
  3. Zvolte Install zip from sdcard.
  4. Zvolte Choose zip from sdcard.
  5. Zvolte CyanogenMod update.zip (update-cm-7.1.0-Desire-signed.                Volitelné: Nainstalujte si Google Apps opakováním 7. až 9. kroku a zvolte Google    Apps update.zip.
  6. Jakmile je instalace hotova, zvolte +++++Go Back+++++ pro návrat do hlavního menu a zvolte Reboot system now. Váš HTC DESIRE by se teď měl spustit v CyanogenModu.

Metoda přes ROM Manager

  1. Spusťte RomManager.                                                                                       Volitelné: Pro update na poslední verzi, zvolte první možnost Flash ClockworkMod Recovery.
  1. Zvolte možnost Download ROM z hlavního menu ROM Manageru.
  2. Zvolte možnost CyanogenMod a pak z menu vyberte poslední verzi CyanogenModu. Volitelné: Když zvolíte poslední verzi CyanogenModu, zaškrtněte možnost Google Apps.
  1. Jakmile je ROMka stažena, zeptá se Vás, jestli chcete zálohovat existující ROMku a vymazat data a cache (Wipe Data and Cache).
  2. Jestli se Vás Superuser zeptá pro povolení přístupu k rootu, zaškrtněte Remember a pak Allow (povolit).
  3. Váš HTC Desire (GSM) se teď restartuje v recovery módu, vymaže data a cache a nainstaluje CyanogenMod. Když vše proběhne v pohodě, telefon se restartuje v CyanogenModu.

Jestli se Vám podařilo nainstalovat CyanogenMod, tak Vám gratuluji, určitě to byla ta správná volba!
DOPORUČENÍ: Aktivací kterékoliv služby od O2 přes bannery na stránce, podpoříte existenci tohoto blogu!


16 komentářů: “ROOT pro HTC DESIRE – CyanogenMod 7 (updatováno 10.11.2011)”

  1. Cez to revolutionary mi napísalo, či chcem stiahnuť ClockworkMod, tak som to dal a potom mi ten prikazovy riadok zmyzol a mobil ostal v bootloaderi akurát sa tam zmenilo, že tam je napísané Revolutionary a HBOOT 6.93.1002, ale aplikácie ako Titanium Backup nepracujú. Čo teraz? Ďakujem

  2. Zdravim, jde nejak dostat do upraveneho telefonu to opravovani slov pri psani SMS, resp doplnovani ?
    Diky za odpoved.

  3. Zdravím, jasně, stačí si nainstalovat Swiftkey X a mělo by to tam být. Tato přídavná klávesnice se dokáže naučit z vašich emailů a facebookových zprav váš slovník a následně pak doplňuje…funguje to super!

  4. Dobry den,
    rad bych se zeptal, jak je to s funkcnosti GPS? Co jsem tak procital fora, tak nekomu funguje, nekomu ne. Ale vsechno to jsou pomerne stare informace, tak by me zajimalo, jak je to s aktualni stable verzi (7.2.0.1). Jinak mam jeden z puvodnich HTC Desire jeste s AMOLED displejem, HBOOT 0.93.0001. Diky za odpoved.

    • Dobrý den, všechno by mělo fungovat v pohodě. Stable verze znamená, že je stabilní a všechno funguje jak má. Cyanogenmod je nejlepší, protože oproti jiným romkám nemá žádné chyby.

  5. Dobry den, jsem presne udelal instalaci pres metodu Recovery, tak po dokonceni instalace se mi a naslednem restartu zobrazi pouze uvodni obrazovka HTC a pak dal to nic nedela. Co s tim mam delat?

  6. Zdravím, chtěl bych získat více paměti na Desire, mám tam upgrade na 2.3.3, to mně nijak nepomohlo, tak bych chtěl ROOT nebo S-OFF. Našel jsem zde, http://androidforums.com/desire-all-things-root/439627-guide-s-off-root-htc-desire-revolutionary-windows-published-4th-november-2011-a.html , ale nejsem z toho moc modrej. Angličtina mi problém nedělá, ale je to nějaké zamotané. Mohl byste mi sdělit svoje zkušenosti s touto verzí, případně napsat, jak to S-OFFnout, co použít?
    Android 2.3.3
    Bravo PVT4 ship S-ON
    HBOOT-1.02.0001
    MICROP-051d

    • Zdravím a máte už teda provedenej ROOT? Na zvětšení interní paměti slouží takový malý skript, jmenuje se to Mount2SD a funguje to super, mám to odzkoušený. Jinak vám samotný ROOT co se týče zvětšení paměti nepomůže.

  7. Inak ktory vlastne mam stahivat cyanogen lebo desire je model bravo a tam je nejaky gsm a este nejaky tak ktory vlastne?

  8. Na to ze jsem zenska a jeste blondyna 😀 moc diky za navod…vse slape jak ma….fakcim v cyanogenmodu a je to luxus 🙂 jeste jednou diky :-*

  9. If some one needs expert view concerning running a blog then
    i suggsst him/her to pay a visit tis blog, Keep up
    the good job.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..