Nejlepší sociální síť pro hudební skupiny?


Jaké výhody má Reverbnation oproti Myspace, nebo Bandzone?

www.reverbnation.com – Co to vlastně je?Je to sociální sít, která je určena muzikantům z celého světa a funguje na podobném principu jako Myspace nebo Bandzone, s tím rozdílem, že je  určen jen pro hudbu a vše s hudbou související, tzn. můžete si tam vytvořit muzikantský profil, profil hudebního vydavatelství, manažerský profil, profil koncertního místa, nebo profil fanouška, co považuji za velkou výhodu, protože spamu je tam timpádem minimum(osobně jsem se teda se spamem na Reverbnation ještě vůbec nesetkal). Nebudu dál vyjmenovávat výhody, ale popíšu aspoň zčásti jak to všechno funguje.

Po přihlášení na Reverbnation, které je samozřejmě zdarma, se dostanete na vaši hlavní stránku, která se nazývá „Control Room“. V Control Roomu si můžete nastavit status, podobně jako na Facebooku, nebo Myspace, ALE, co je na tom super, že z Control Roomu Reverbnation můžete zveřejnit statusy na všech nejpoužívanějších sociálních sítích najednou a to na: Twitter, Facebook-osobní profil, Facebook-muzikantský profil(Facebook stránka), Myspace a Reverbnation. Takže pokud používáte všechny tyto sítě, stačí jedno kliknutí a všechny statusy máte updatovaný. TO JE SUPER, NE? 🙂 Dále na hlavní stránce můžete vidět statistiky návštěvnosti vašeho profilu, počet přehrání skladeb, počet nových fanoušků atd. Vedle statistik se nachází „Chart Positions“ – místo v řebříčku jak lokální(např.Praha), tak národní, globální(celosvětový ve zvoleném žánru), nebo globální ve všech žánrech, takže můžete zjistit jak na tom jste… 🙂 Do profilu si samozřejmě můžete přidat vaše nahrávky, videa, fotky, nebo události, které se pak zobrazí na vaši profilové stránce, která může mít adresu např. http://www.reverbnation.com/tomasjochmann
Nebo si ze všech těchto informací můžete automaticky vytvořit „Press Kit“ – portfólio pro média a tisk.
Další zajimavostí je, že pokud provozujete na internetu vlastní blog, tak Reverbnation dokáže automaticky importovat jeho obsah na vaší profilovou stránku.
Pokud si Reverbnation pořádně prohlídnete, narazíte na spoustu dalších věcí na promo jako jsou různé bannery a widgety, např.

Tomas%20Jochmann

Pokud vlastníte Android nebo iPhone, tak si můžete zdarma stáhnout aplikaci „Reverbnation Control Room“. Reverbnation umí ještě spoustu dalších věcí, stačí vyzkoušet.

Mínusy Myspace:

– poslední dobou v ČR moc nefunguje, stránka se pomalu načítá nebo se vůbec nenačte

– přesycen různými uživateli, kteří nemají s hudbou nic společného

– hodně spamu

Mínusy Bandzone:

– pouze pro CŘ a SR, jinak dobrý 🙂

Závěrem: Reverbnation je jednim z nejlepších nástrojů pro promo a management hudebních skupin zdarma.

Připomínky a komentáře jsou vítany!


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..