Recenze headsetu na virtuální realitu Oculus/Meta Quest 2


Oculus Quest 2 je headset na virtuální realitu vydaný v roce 2020 společností Oculus, divizí Facebooku/Meta. Je to nástupce původního Oculusu Quest a staví na jeho schopnostech s řadou vylepšení a nových funkcí.

Jednou z výjimečných vlastností Oculusu Quest 2 je jeho design. Jedná se o samostatné zařízení, které k provozu nevyžaduje PC ani konzoli, takže se snadno nastavuje a používá. Má elegantní a lehký design s pohodlnými a nastavitelnými popruhy, které umožňují delší použití. Headset je také vybaven vestavěným audio systémem, který poskytuje pohlcující a realistický zvukový zážitek bez potřeby externích sluchátek.

Oculus Quest 2 se může pochlubit vysoce kvalitním displejem s 6,7palcovým AMOLED displejem a rozlišením 1440p. Displej má obnovovací frekvenci 90 Hz, která poskytuje plynulé zobrazení, a široké zorné pole, které umožňuje pohlcující zážitek. Headset je poháněn procesorem Qualcomm Snapdragon 865, který poskytuje rychlý a citlivý výkon. Je k dispozici ve dvou konfiguracích: jedna s 6 GB RAM a 128 GB úložištěm a druhá s 8 GB RAM a 256 GB nebo 512 GB úložištěm.

Pokud jde o obsah, Oculus Quest 2 má na výběr z rozsáhlé knihovny VR her a zážitků. V obchodě Oculus Store jsou k dispozici stovky titulů, od akčních her a logických her až po sportovní hry a vzdělávací zážitky. Headset je také kompatibilní s některými PC VR hrami prostřednictvím funkce Oculus Link, která umožňuje připojení k počítači pomocí USB-C kabelu.

Jedním z hlavních vylepšení Oculusu Quest 2 oproti jeho předchůdci je hand-tracking a ovládání gesty. To umožňuje uživatelům interreagovat s virtuálním světem pomocí rukou a prstů, spíše než se spoléhat na externí ovladače. Náhlavní souprava má také přední kameru, která uživatelům umožňuje vidět skutečný svět při nošení náhlavní soupravy, což je užitečné pro navigaci a provádění úkolů ve virtuálním prostředí.

Oculus Quest 2 je napájen 4 000mAh baterií, která poskytuje až 2-3 hodiny používání na jedno nabití. Disponuje podporou rychlého nabíjení, díky kterému se plně nabije za přibližně 2 hodiny. Náhlavní souprava je také kompatibilní s řadou příslušenství, včetně nabíjecích stojánků a přepravních pouzder.

Závěrem lze říci, že Oculus Quest 2 je špičková náhlavní souprava pro virtuální realitu, která nabízí pohlcující a vysoce kvalitní VR zážitek. Jeho samostatný design a rozsáhlá knihovna obsahu z něj dělají vynikající volbu pro příležitostné i vážné uživatele VR a funkce sledování rukou a ovládání gesty jej odlišuje od ostatních VR headsetů na trhu.


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..