Jak vyčistit Facebook od spamu


Určitě znáte následující situaci: Zapnete Facebook a první upozornění, které vidíte zní: „Uživatelka XYZ vložila příspěvek na vaši zeď“ a Vy na to samozřejmě kliknete a na vaši zdi najdete příspěvek: „Please send a donation to XYZ’s Jungle habitat in CityVille.“, nebo „Martina právě odpověděl/a na otázku o Tomáš! – prostřednictvím aplikace Mystery Life“ a Vy si řeknete: „Sakra, zase nějaký spam, už mě to štve!Proč mi to ta ženská pořád posílá?“. Bohužel odpověď je taková, že ta Vaše známá vůbec netuší, že Vám něco poslala…Jde totiž o spam. Dělají to aplikace sami. Ale vy to můžete ovlivnit!Šíří se to tím způsobem, že někdo Vám pošle příspěvek na zeď: „Josef právě odpověděl/a na otázku o Martina, Jsi hezká? – pro zjištění odpovědi klikněte sem!“ – no a Vy samozřejmě ze zvědavosti kliknete a zobrazí se Vám okno s nadpisem: „Povolit přístup k informacím?“ – v tomto okně je rozepsáno, k čemu všemu bude mít tato aplikace přístup po kliknutí povolit. No a vy samozřejmě kliknete na povolit a spam se šíří a šíří, posílá bez vašeho vědomí příspěvky na zdi vašich přátel a tak to jde dokola…Jak s tím skoncovat?V následujícím videu, které jsem pro Vás připravil je návod jak se zbavit těchto spam aplikací. Ve třech krocích se dovíte jak si vyčistit Facebook od nežádoucích aplikací a funkcí.

1. krok – vypnutí emailových notifikací

Po vytvoření profilu na Facebooku je přednastaveno, aby Vám Facebook automaticky posílal všechna upozornění e-mailem. Většinou dochází k tomu, že máte přeplněnou schránku zprávami z Facebooku a důležité zprávy si pak mnohdy nevšimnete. Tyto notifikace se dají v nastavení vypnout. V první části tohoto krátkého videa uvidíte jak se k tomuto nastavení dostat. Moje otázka zní: „Kolik z Vás si po zapnutí prohlížeče otevře v jednom okně email a v druhém automaticky Facebook? – pokud tuhle situaci dobře znáte, pak další otázka zní: „Na co číst všechna upozornění dvakrát a navíc přeplňovat mailovou schránku zbytečnými zprávami, když se Vám stejně všechny notifikace zobrazí na Facebooku?“ – vypněte si je!

2. krok – odebrání a blokování aplikací

Tento krok je pro odspamování nejdůležitější. Na Facebooku je strašně moc aplikací, které, jak jsem v úvodu psal, bez předchozího upozornění vkládají na zdi vašich přátel různé příspěvky, které obtěžují. Většinou jsou to hry, nebo aplikace typu „causes“, nebo různé podvodné aplikace, které se Vás snaží přesvědčit, že konečně je tu tlačítko „nelíbí se mi to“ atd. Nevěřte tomu!Kdyby tlačítko „nelíbí se mi to“ autoři na Facebook přidali, tak věřte, že se to dovíte důvěryhodnější cestou. Proto doporučuji nepoužívat aplikace, které jsou neznámé, nebo necertifikované. V druhém kroku videa se dovíte jak odebrat a blokovat aplikace.

3. krok – mazání a blokace pozvánek na události

Pokud denně dostáváte 5 a více pozvánek na události pořád od stejných lidí dokola, tak existuje možnost jak tyto pozvánky automaticky ignorovat. Je to vhodné v tom případě, když víte, že události toho nebo toho člověka jsou pro Vás naprosto nezajímavé a víte, že se nikdy jeho události nezúčastníte. Doporučuji velmi dobře zvážit, i když se to nastavení dá vrátit zpět.

Závěrem

Jestli učiníte všechy tyto kroky, tak pomůžete nejen sobě, ale všem lidem, kteří používají Facebook. Důležitý ale  je, aby tyto kroky udělali všichni, nejen vy, proto doporučte tuto stránku s videem všem Vašim přátelům. Na konci článku pod videem najdete tlačítko „pošli dál na…“. Hodně štěstí!
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=FI3YbhZlM04&w=540]
DOPORUČENÍ: Aktivací kterékoliv služby od O2 přes bannery na stránce, podpoříte existenci tohoto blogu!


21 komentářů: “Jak vyčistit Facebook od spamu”

  1. Dobrý den,
    na Facebooku se mi na zdi pořád ukazuje, že jsem sdílela nějaké video a posílá se to samo všem mým přátelům. Nevím jak se toho mám zbavit. Můžete mi poradit?

  2. dobry den na Facebooku se mi na zdi pořád ukazuje, že jsem sdílela nějaké video a posílá se to samo všem mým přátelům. Nevím jak se toho mám zbavit jsem skousela us vsechno a pozad se mi to vraci a ta aplikace se jmenuje LOVE IS FUN muzete mi poradit dyky

  3. Dobrý den, stále nevědomě označuji přátele s fotkou a popisem I Got The Brand New BIack Facebook link and comments. V aplikacich nic takového nemám odstranit se to nedá akorát se to množí a množí. Nahlásit jako spam také nejde Prosím o nějakou radu Děkuju

    • Zdravím. Všiml jsem si to taky, jede to dost u některých mých známých na FB. Opravdu tam nemáte žádné aplikace??? Podívejte se do nastavení účtu->aplikace…Něco tam být určitě musí, nějaká debilní hra nebo něco…

  4. Dobrý den,
    prosím o radu, jak docílit bezplatně nějakého rychlého pročištění mého profilu, pokud na něho denně vkládám řádově 50-60 příspěvků a nechce se mi je otrocky jednu po druhé mazat. Jde to nějak urychlit? Jak? Předem díky!

  5. Dobrý den, chtěla jsem se jen zeptat co bych měla udělat. Když jsem někomu dala spam a chci to od spamovat tak co mám udělat?

  6. Zdravim,
    FB me spamuje necim co oznacuje: „Doporučený příspěvek“ pripadne „Navrhovaná stránka“ – jde mu toto zakazat?

  7. Your in sequence also hints extremely helpful in my experience.
    Thanks exact greatly before hand. The acquaintance on this subject matter is excellent, I’m happy with the intention of here’s uncovered.
    Thank you over again!

  8. Hi there i am kavin, its my first time to commenting anyplace, when i read this post i thought
    i could also make comment due to this good article.

  9. Dobrý den, taky mám problém s reklamou co se tváří jako příspěvky skupin, ve kterých jsem. Jsou označeny jako „Doporučený příspěvek“ nebo „Navrhovaná stránka“. Už mě to začíná štvát, množí se to, a každá 3. věc na mojí zdi je tahle prašivá reklama. Pak mi utečou věci jako události mých známých, protože to prostě přehlídnu. A nedejbože, když chci zpětně něco najít.

  10. Dobrý den,na fb se mi pořád zobrazuje video obsahující vir a odesílá se to všem mým přátelum několikrat deně!zkoušela jsem odstranit ale nejde to!prosím o radu jak se toho zbavit děkuji

  11. Alte opțiune folosite și modernizat sunt routere Juniper că lui
    formă furniza poziție sistem frumos și context.
    situație a acestor routeresensdistribui un linkmare simplu, eu
    totuși mă a face cunoștință lasfaturi vase sau în Wall
    site-ului.

  12. Dobrý den,na fc se mi neustále ukazuje vše v ruském jazyce.Poraďte mi prosím,jak to dát zpátky do jazyka českého.Díky

  13. dobrý den na fc se mi ukazuje, že jsem sdílela video erotické s názvem ber a označí většinu méých přátel, nevím co dělat, musím dát pc vyčistit?

    • Ahoj zrovna jsem šla podívat do skupiny na fb, kde nám většinou náš učitel angličtiny posílá úkoly a zrovna jsem si všimla, že jsem před 5- ti hodinami do této skupiny nějaké video s erotickým obsahem ani jsem ho nerozklikla a hned jsem mazala. Ani nevíte jak je to trapné a musím to vysvětlit všem svým spolužákům. Absolutně nechápu, kde se to tam vzala zvlášť v uzavřené skupině a děsím se, co za mě facebook bude sdílet příště. Všímám si, že kamarádi mají na zdi v jiném jazyce nějaké odkazy na hry a ani o tom neví. Nevíte jak se toho zbavit???

  14. Dobry den ja se potrebuju dostat na fb ale nejde mi to protoze tam mam prispevek na spam a kdyz dam pokracovat tak nic nejde to tak bych jsem potrebovala poradit jak to mam udelat abych jsem se tam dostala zpatky dekuji za pomoc

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..