Doporučené nastavení zabezpečení Facebooku

Na Facebooku se opět rozmáhají různé spamy. Taky jste dostali od Vašeho známého zprávu s textem: „hi. how are you?“??? Já jsem to behěm dneška a včerejška dostal od třech různých lidí a jakmile jsem na to odpověděl, tak ten dotyčný se mnou „jakože“ komunikoval, ale byli to automaticky vygenerované zprávy, které cílili k jediné akci a to, kliknout na odkaz, který odkazuje na video, na kterém jste „jakože“ vy, ale samozřejmě nejste… Nevím o co přesně jde, ale pravděpodobně to dělá některá z aplikací, kterým jste povolili přístup k Vašim osobním údajům…Proto doporučuji odstranit všechny aplikace, které nebyli vytvořené společností Facebook, nebo podobnými velko-společnostmi. Jestli nevíte jak na to, tak vyhledejte na této stránce článek s názvem „Jak vyčistit Facebook od spamu“.


Pokračovat ve čtení „Doporučené nastavení zabezpečení Facebooku“

Jak vyčistit Facebook od spamu

Určitě znáte následující situaci: Zapnete Facebook a první upozornění, které vidíte zní: „Uživatelka XYZ vložila příspěvek na vaši zeď“ a Vy na to samozřejmě kliknete a na vaši zdi najdete příspěvek: „Please send a donation to XYZ’s Jungle habitat in CityVille.“, nebo „Martina právě odpověděl/a na otázku o Tomáš! – prostřednictvím aplikace Mystery Life“ a Vy si řeknete: „Sakra, zase nějaký spam, už mě to štve!Proč mi to ta ženská pořád posílá?“. Bohužel odpověď je taková, že ta Vaše známá vůbec netuší, že Vám něco poslala…Jde totiž o spam. Dělají to aplikace sami. Ale vy to můžete ovlivnit!Šíří se to tím způsobem, že někdo Vám pošle příspěvek na zeď: „Josef právě odpověděl/a na otázku o Martina, Jsi hezká? – pro zjištění odpovědi klikněte sem!“ – no a Vy samozřejmě ze zvědavosti kliknete a zobrazí se Vám okno s nadpisem: „Povolit přístup k informacím?“ – v tomto okně je rozepsáno, k čemu všemu bude mít tato aplikace přístup po kliknutí povolit. Pokračovat ve čtení „Jak vyčistit Facebook od spamu“

Důležitá informace pro uživatele Facebooku

Toto je velmi důležitá informace pro každého, kdo používá Facebook a chce zůstat v kontaktu se svými přáteli!

Všimli jste si, že poslední dobou vidíte v novinkách příspěvky pouze od některých z vašich přátel?A taky jste si možná všimli, že když sdílíte svůj status, fotky, nebo odkazy, tak komentuje to stejný okruh lidí a nevidíte žádný „koment“ od nikoho jiného?


Problém je, že větší část vašeho seznamu přátel nemůže vidět nic co zveřejníte a tady je to vysvětlený proč:

„Nový Facebook“ má výchozí nastavení novinek nastaveno tak, že vidíte příspěvky pouze od lidí, s kterými jste poslední dobou komunikovali. To znamená, že když někdo z vašich přátel, nebo fanoušků několik týdnů nekomentoval žádný Váš příspěvek, nebo fotku – jste pro ně neviditelný a stejně tak i oni pro Vás!!!

Tu je návod jak to napravit:
Na vaši hlavní stránce klikněte na „nejnovější“ na pravý straně newsfeedu, pak klikněte na malou šipku, která Vám zobrazí další nabídku a klikněte na „Změnit nastavení“. Klikněte na „Zobrazit příspěvky od:“ a změnte nastavení na „Všechny přátelé a všechny stránky“. A je to!


Dobrou zprávou je, že:
Teď můžete opět vidět všechny z vašich přátel a fanoušků.

Špatnou zprávou je, že:
Vy jste pořád neviditelný pro většinu z vašich přátel.

A proto jestli chcete obnovit kontakt s nimi, musíte jim něco napsat, nebo sdílet tuto informaci.

Jak označit všechny přátelé na facebooku?

Každou chvíli se mění funkce facebooku a taky tak i hromadné označování přátel. Už před nějakou dobou přestal fungovat kód pro označení všech přátel, při pozvání na nějakou událost.

Tento kód je nový a funkční:

javascript:elms=document.getElementsByName("checkableitems[]");for%20(i=0;i<elms.length;i++){if%20(elms[i].type="checkbox"%20)elms[i].click()};